Hlavní navigace

Česká verze hudební stanice MTV Adria vrátila licenci, aniž by odstartovala

8. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
8. 10. 2010

Hudební kanál MTV Adria v češtině nezahájí vysílání, tento týden vrátil Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) satelitní licenci. Balkánský program s českými DVB titulky a později i dabingem chtěla provozovat společnost Mina Media a licenci získala ještě předtím, než televize Nova oznámila dohodu s MTV Networks na vytvoření české lokalizované verze hudebního kanálu MTV. Licence získala MTV Adria již v únoru 2008, nikdy však nezahájila vysílání.

K TÉMATU: Balkánská verze hudebního kanálu MTV začne vysílat pro Česko

ebf - partner 1

Mina Media chtěla převzít již fungující stanici MTV Adria, která se soustředila na země bývalé Jugoslávie, a lokalizovat její vysílání pro Českou republiku, Slovensko, Bulharsko, Slovinsko, Chorvatsko, Srbsko, Bosnu a Hercegovinu, Černou Horu, Makedonii a Albánii. Do Rumunska se firma nechystala, v době získání vysílací licence tam totiž lokalizovanou verzi MTV provozoval majitel Novy, společnost CME, v rámci televizní skupiny Pro TV. Stejný model poté převzala česká Nova pro tuzemský a slovenský trh.

Plán na vznik česko-slovenské mutace MTV představila Nova na začátku loňského roku, stanice začala vysílat koncem listopadu 2009. MTV Networks předtím vyjednávala o vzniku české verze MTV s majiteli české hudební televize Óčko, podle jejího generálního ředitele Jiřího Balvína se ale nepodařilo najít ekonomicky smysluplný model spolupráce. Podle Balvína se lokalizovaná verze MTV na českém trhu neuživí, což se odráží i v tom, že Nova pro českou MTV nevyrábí skoro žádnou původní tvorbu a přebírá pouze akvizici ze zahraničí, doplněnou českými titulky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).