Hlavní navigace

České HBO ve vysokém rozlišení možná už od příštího roku

5. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 9. 2007

Prémiové filmové kanály HBO by mohly v České republice už napřesrok vysílat ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Na úterní tiskové konferenci k uvedení nového programu HBO Comedy na český trh to řekl generální ředitel společnosti HBO Česká republika Ondřej Zach.

Na příští rok na nás čeká úkol vyrovnat se s HDTV. To je samo o sobě na dlouhé povídání. Ale já o tom nic víc neřeknu, cituje Zacha server Český rozhlas Digital. HBO vysílá v HD verzi ve Spojených státech, kde chce společnost postupně nabídnout ve vysokém rozlišení všech svých 26 programů. HBO v tomto rozlišení by mělo být nejpozději příští rok na podzim dostupné ve všech zemích, kde působí.

BRAND24

15. září uvede společnost na český trh nový filmový kanál HBO Comedy, který získají zdarma všichni předplatitelé HBO a HBO 2. Firma zároveň uvede u dalších operátorů tematické programy AXN Crimi a AXN Sci-Fi. Ty se objeví především u kabelové a satelitní společnosti UPC a také v nabídce O2TVTelefóniky O2.

Telefónica O2 také od září testuje službu HBO Digital, domácí videotéku filmů a seriálů u produkce HBO. Dosud ji mohli využívat pouze zákazníci služby Volný TV. Prostřednictvím O2TV zahájí ostrý provoz od ledna 2008.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).