Hlavní navigace

České Radiokomunikace začaly v DVB-T2 experimentu testovat kódování HEVC

17. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firma pozvala tento týden vybrané novináře do prostor restaurace Aureole, aby jim představila plány a vize s touto technologií. Neformální akce se zúčastní i naše redakce.

Telekomunikační operátor České Radiokomunikace začal dnes v rámci experimentálního DVB-T2 multiplexu, který lze naladit ze Žižkovského vysílače v Praze a okolí, testovat kódování H.265/HEVC. Doposud byla programová pozice „Test UHDTV“ přenášena ve standardním přenosu, tedy normě H.264/AVC. Českým Radiokomunikacím a České televizi tato skutečnost umožní, že se kapacita multiplexu při stejné kapacitě de facto zvětší. Vysílání ve 4K rozlišení (formát Ultra HD) by si chtěly oba subjekty vyzkoušet na podzim.

ebf - partner 1

NEPŘEHLÉDNĚTE: Radiokomunikace začaly v DVB-T2 experimentu testovat 4K materiály EBU

České Radiokomunikace ve spolupráci s Českou televizí představí plány s formátem Ultra HD na konci tohoto pracovního týdne, kdy jejich zástupci pozvali vybrané novináře na neformální snídani do restaurace Aureole, která je součástí komplexu City Tower na Praze 4. Na akci, které se zúčastní i redakce serveru DigiZone.cz, budou přítomni ředitel pro regulaci operátora Marcel Procházka a technický ředitel veřejnoprávního média Ivo Ferkl. Pražský experiment DVB-T2 probíhá na kanálu 50 s výkonem necelých 20 kW.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).