Hlavní navigace

České Radiokomunikace získaly v Praze už druhou regionální síť pro DVB-T

11. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor odmítl komentovat, zdali bude žádat o kmitočtové příděly pro možné lokální multiplexy i v dalších regionech České republiky. Regionální síť 8 počítá se šířením i z vysílače Kleť.

Dominantní poskytovatel vysílacích služeb v našem regionu, společnost České Radiokomunikace, serveru DigiZone.cz potvrdil, že kmitočtový příděl, který nedávno zveřejnil telekomunikační úřad ČTÚ na svých stránkách, skutečně patří jemu. Operátor tak bude moci provozovatel na území Prahy nejen Regionální síť 12, která je psaná na jeho dceřinou firmu Czech Digital Group (CDG), ale i Regionální síť 8. K té se hlásí přímo České Radiokomunikace. Obě společnosti budou moci šířit multiplexy z atraktivní kóty, jakou je právě Žižkovský vysílač. CDG dostaly povolení pro kanál 47, ČRa pro 51k.

K TÉMATU: Další zajímavé kmitočtové příděly pro Prahu: DVB-T vysílač má vyrůst i v Malešicích

A k jakému účelu už druhý multiplex koordinovaný na Žižkov operátorovi poslouží? Tuto regionální síť bychom chtěli využít pro stávající i potencionální nové zákazníky, kteří mají zájem vysílat primárně v Praze, uvedl Marcel Procházka, manažer pro rozvoj služeb a strategie Českých Radiokomunikací. O tom, kdy multiplex odstartuje, ale zatím nechce operátor hovořit. Termín zahájení vysílání, parametry sítě a další provozní a technické informace závisí mimo jiné i na probíhajících obchodních jednáních, která nyní nemůžeme komentovat, konstatoval Procházka.

MMF24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Čeká operátory sítí DVB-T v Praze boj o menší televize? Nebylo by to překvapivé

Regionální síť 8 se ale od „Dvanáctky“ přece jen ještě něčím liší. České Radiokomunikace pro ni získaly kmitočtový příděl na jihočeské Kleti. I zde si dělají zálusk na potencionální zákazníky. Bude ale v této oblasti ze strany potencionálních zákazníků zájem? Věříme, že existuje obchodní potenciál i v tomto regionu a velmi dobré pokrytí z lokality Kleť, konstatoval manažer pro rozvoj služeb a strategie operátora a dodal: Co se týká této oblasti, záměry máme i v tomto případě stejné jako v Praze. Podrobnosti ohledně jednání pochopitelně nechtějí České Radiokomunikace komentovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).