Hlavní navigace

České televize Brit Awards nenabídnou, diváci si je mohou pustit ze satelitu

20. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Na letošním ceremoniálu vystoupí živě například Emeli Sande, Muse, One Direction, Taylor Swift a Robbie Williams. Exkluzivním hostem bude zpěvák Justin Timberlake.

Prestižní britské hudební ceny Brit Awards sice budou i letos na českých televizních obrazovkách chybět, neznamená to ale nutně, že o ně diváci musejí přijít. Tuto významnou kulturní a společenskou událost si mohou pustit nekódovaně prostřednictvím satelitního vysílání, a to dokonce i ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Brit Awards 2013 odvysílá britská komerční televize ITV, která je šířena prostřednictvím družice Astra 1N. Příjem je možný především na území Čech s parabolou běžných rozměrů (do jednoho metru).

NEPŘEHLÉDNĚTE: Změnami prošla nejen stanice BBC World News. Kompletně se proměnila i britská ITV

Moderátorem akce bude bavič a komik James Corden a během večera se na pódiu vystřídá celá řada zahraničních hvězd. Diváci se mohou těšit například na Emeli Sande, Mumford and Sons, Muse, One Direction, Taylor Swift a Robbieho Williamse. Exkluzivním hostem pro letošní rok je Justin Timberlake, který se vrací na hudební scénu s novým albem po sedmi letech. ITV je jedním z nejpopulárnějších britských kanálů. Vysílá například soutěže X Factor a Dancing on Ice, seriál Coronation Street (originální předlohu pro nováckou Ulici) a řadu dalších formátů, kterými se inspirovaly nebo je převzaly naše televize.

Zájemci o „české provedení“ si ale přece jen budou moci Brit Awards naladit, a to na rozhlasových vlnách, konkrétně komerční Evropě 2 od 20 hodin. Přímý přenos komentuje moderátor Libor Bouček.

BRAND24

Oficiální stránky Brit Awards: http://www.brits.co.uk/

Twitter: https://twitter.com/BRITAwards

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).