Hlavní navigace

Česko chce předejít možným sankcím Evropské komise

12. 1. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
12. 1. 2006

V Poslanecké sněmovně se 20. ledna, tedy příští pátek, uskuteční seminář České telekomunikace s evropskou dimenzí. Akci pořádá Asociace pro spravedlivou konkurenci (ASK) a záštitu nad ní převzala ministryně informatiky Dana Bérová. Cílem mimořádného setkání je diskutovat otázky o vztahu mezi Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) v pozici regolátora a Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) s ohledem na evropské direktivy.

MMF24

Účastníci se budou zabývat rozvojem trhu, stavem regulace v ČR jakožto členské země EU a otázkami, co můžou ČTÚ a ÚOHS učinit pro odstranění tržní neefektivnosti. Seminář bude moderovat zakládající člen ASK Stefan Lager, kromě jeho a ministryně infromatiky na akci vystoupí předseda sněmovního hospodářského výboru Josef Hojdar, prezident České asociace kompetitivních komunikací Zdeněk Vaníček nebo člen Rady ČTÚ Michal Frankl. Dva příspěvky na setkání přednesou také zástupci Evropské komise.

DigiZone.cz čtenáře informoval, jak se komise umí ohradit vůče státům, které rozdávají neodůvodněné dotace. Zásahy si můžete připomenout v aktualitách EK potrestá Berlín a vymezuje podmínky státní podpory digitalizace a EK prošetří oprávněnost dotací na set-top-boxy v Itálii. Česko se chce pravděpodobně z německých a italských chyb poučit, sněmovní seminář by mohl být cestou k jejich neopakování.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).