Hlavní navigace

Českou BBC kupuje majitel Frekvence 1 a Evropy 2. Slibuje zachovat formát

18. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Stanice bude nadále přebírat anglické vysílání BBC World Service a zachová si zpravodajský charakter, slibuje výkonný ředitel Lagardère Active ČR Miroslav Hrnko

Novým majitelem rozhlasové sítě BBC v České republice bude společnost Lagardère Active ČR, která provozuje Frekvenci 1, Evropu 2, Rádio Bonton a další komerční rozhlasové stanice. Podle PR manažerky Radky Pilzové tato společnost úspěšně završila jednání o získání stoprocentního podílu ve společnosti BBC Radiocom (Praha) s.r.o., která je držitelem vysílací licence české BBC a frekvencí ve většině krajských měst České republiky.

K TÉMATU: Českému rozhlasu neprošla žádost o zvýšení počtu vysílacích hodin na vlnách BBC

BBC Radiocom (Praha) s.r.o. podle svého jednatele Michala Striuhala už požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o předchozí souhlas se změnou vlastníka. Dr. Vít Kolář, reprezentant BBC v ČR, k dané věci sdělil, že jednání probíhají a cílem BBC je zachovat anglické vysílání BBC World Service na území ČR v takovém rozsahu, aby toto vysílání mělo smysl. Lagardère byl pro tento projekt vybrán jako spolehlivý a důvěryhodný mezinárodní partner,“ uvedla Pilzová.

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas Plus, chystaná stanice mluveného slova, odstartuje až 1. března 2013

ebf - partner 1

„Vysílání bude navazovat na dlouholetou tradici vysílání BBC v ČR, a to včetně převzatého anglického vysílání BBC WS v rozsahu stanoveném licenčními podmínkami. Zůstane tedy i nadále stanicí s informačně zpravodajským servisem a prvky zábavy,“ slíbil výkonný ředitel Lagardère Active ČR Miroslav Hrnko. Česká BBC dosud spolupracovala s Českým rozhlasem, který na jejích frekvencích šířil vysílání zpravodajského okruhu Rádio Česko.

Český rozhlas chtěl svoji spolupráci s BBC od příštího roku ještě prohloubit, počítal s tím, že na jejích frekvencích spustí novou stanici mluveného slova Český rozhlas Plus. RRTV však odmítla žádost o rozšíření vysílání ČRo na vlnách BBC a posílení češtiny v tomto programu. Český rozhlas nakonec spolupráci s BBC vzdal a stanici mluveného slova spustí v omezeném režimu na středních vlnách. Frekvence české BBC jsou nejlukrativnějšími rozhlasovými kmitočty, které byly dosud v Česku k mání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).