Hlavní navigace

Českou verzi Fashion TV bude spoluvlastnit majitelka restaurace Soho

14. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
14. 7. 2010

Lifestylová a módní televize Fashion TV změní v České republice majitele. Dosavadní provozovatel stanice, společnost Carolinas Corporation, oznámila Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), že vysílání Fashion TV ukončí k 5. srpnu. Zároveň o vysílací licenci tohoto programu požádala nová akciová společnost Fashion TV. Ekonomickému deníku E15 to potvrdila předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová.

K TÉMATU: Fashion TV pro Česko odstartovala na satelitu

Společnost Fashion TV vznikla teprve v březnu letošního roku a předseda jejího představenstva Pavel Poledňák listu E15 řekl, že jejími majiteli je skupina slovenských a českých podnikatelů. Z výpisu obchodního rejstříku ale není možné nové majitele identifikovat, protože společnost vlastní akcionáři, jejichž jména v něm nejsou zveřejněna. Do začátku června ale byla jediným vlastníkem společnosti Fashion TV americká společnost Gold Leaf LLC z New Yorku.

Křisťálová Lupa 24 hlasovani

FOTOGALERIE: Fashion TV se představila českému a slovenskému trhu

Změna majitele je ale částečně papírová, protože například člen představenstva současného provozovatele české Fashion TV Milan Pelach sedí i v představenstvu nové společnosti, která chce provozování stanice převzít. Novou členkou představenstva je i slovenská podnikatelska Beata Baníková, účastnice finále federální československé Miss v roce 1991, která spoluvlastní podniky Soho a Nexxus v Praze.

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).