Hlavní navigace

Český fotbal nebo hokej na více televizích? Nesmysl, říká Otakar Černý

2. 7. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
2. 7. 2010

Nejvyšší domácí fotbalovou a hokejovou ligu by měla vysílat jedna televize a ne několik stanic najednou. Myslí si to šéfredaktor sportovní redakce České televize Otakar Černý, kterému se nelíbí snaha majitelů vysílacích práv pro fotbalovou Gambrinus ligu a hokejovou extraligu prodat práva více televizním stanicím. Vedle ČT tak některé přenosy posledního ročníku hokejové extraligy vysílal i placený kanál Nova Sport.

K TÉMATU: Premier League na Nově Sport končí. Nahradí ji ruská a možná i portugalská liga

Vím, že existuje projekt, který je podle mě naprostým nesmyslem a zavádějí ho do praxe majitelé vysílacích práv. Myslí si, že když budou vysílat více přenosů za týden, tomu sportu pomůžou. Ne, pomůžou svým peněženkám. Vysílat čtyři domácí fotbaly a čtyři domácí hokeje za týden domácímu sportu neprospěje, řekl Černý serveru DigiZone.cz. Bude to podle něj také „ubíjet“ ostatní sporty, které se na obrazovku nedostanou.

ČTĚTE TAKÉ: Nova Sport už hledá náhradu za Premier League. Že by Gambrinus liga?

Rozumím agenturám, že chtějí mít peníze pro sport, ale není to podle mne dobré řešení, míní Černý. Nepříjemné to podle něj bude ale především pro diváky. Do teď měl český hokej nějaký řád. Hrál se v úterý, v pátek a v neděli. Občas ve středu a v pondělí, ale teď to bude rozbité do čtyř různých dní. Prostě to není dobře, konstatuje šéf sportu ČT. Když už ta práva chtějí prodat, ať je prodají jedné televizi, za velké peníze. Jenomže u nás taková velká televize neexistuje. Proto chápu, že to tak chtějí rozparcelovat, dodává.

BRAND24

NAPSALI JSME: Hokejová extraliga míří také na Novu Sport

Nově Sport rozdělování práv mezi víc televizí vyhovuje. Od letošního podzimu se chystá rozšířit počet přenosů hokejové extraligy a uvažuje o nákupu práv pro vybrané zápasy fotbalové Gambrinus ligy. Ano, máme nabídku vysílat českou Gambrinus ligu a zvažujeme ji, potvrdil serveru DigiZone.cz už v polovině června ředitel Novy Sport Marek Kindernay. Rozšíříme i vysílání hokejové extraligy na dva zápasy týdně, dodal. Dosud Nova Sport nabízela jeden přenos týdně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).