Hlavní navigace

Český rozhlas 2 – Praha vrací pořad Jak to vidí, čelí silné kritice posluchačů

8. 2. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
8. 2. 2011

Obrovskou nevoli u posluchačů vzbudilo nové programové schéma Českého rozhlasu 2 – Praha, které od 31. ledna cílí na širší publikum a chce se stát rodinnou stanicí. Pouhý týden stačil na to, aby si posluchači vymohli návrat pořadu Jak to vidí, který v dopoledním vysílání Prahy zmizel a nahradil ho odpolední Čaj pro dva aneb jako to vidí? od 16. hodiny. Tento pořad vysílá Dvojka, jak rozhlas nově označuje stanici Praha, živě z vestibulu historické budovy na Vinohradské třídě v Praze.

K TÉMATU: Český rozhlas 2 – Praha se přejmenuje na „Dvojku“, bude rodinným rádiem

Proti novému programovému schématu Dvojky protestují posluchači i v regionech, chodí si osobně stěžovat i do krajských studií ČRo. Posluchači (a že jich je) se snaží s vedením stanice komunikovat – telefonicky, dopisy, maily, na internetových stránkách ČRo 2, ale vedení stanice ČRo 2 – Praha jako kdyby bylo hluché a slepé. Lidé dokonce volají i do pořadů s jinou tématikou a prosí, aby se programové schéma vrátilo do stavu před 31. lednem 2011, napsal serveru DigiZone.cz posluchač Miroslav Tengler z Hradce Králové.

ČTĚTE TAKÉ: Peter Duhan: Český rozhlas vysílá z 80 % pro lidi starší 50 let a důchodce

Jsem velmi zklamaný. Mám pocit, že ČRo 2 – Praha se velmi brzy stane bulvární napodobeninou Frekvence 1. Vysílání bude samý telefonát, samá anketa, ale moudrého slova jako šafránu. Prahu nám ukradli a překopali. Dávám to za vinu především prozatímnímu řediteli ČRo – panu Peteru Duhanovi, který šéfredaktora Ostrého jmenoval a jistě mu dal i patřičné zadání. Možná dojde po bouřlivých protestech při změnách na Radiožurnálu k něčemu podobnému, dodává Tengler.

WT100

KOMENTÁŘ: Bába Dymáková a paní Marie, 55 let

Všech kritických připomínek si nesmírně vážím, z mého pohledu je však poněkud předčasné tyto změny objektivně hodnotit. Každá změna se musí usadit. Já i pracovníci stanice proto věříme ve vaši trpělivost a shovívavost v následujících několika příštích týdnech, během kterých se vysílání bude formovat a vyvíjet, reagoval na webu ČRo 2 – Prahy šéfredaktor Jaromír Ostrý. Vedení Českého rozhlasu novou podobu vysílání ČRo 2 – Praha pečlivě sleduje a zavedení jednotlivých změn analyzuje. S nutným určitým časovým odstupem se pak ke změnám opět vrátí a vyhodnotí je, slíbil.

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).