Hlavní navigace

Český rozhlas nabídne další přenos ze zoo ve Dvoře Králové

18. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
18. 8. 2008

Český rozhlas Online připravil ve spolupráci se zoologickou zahradou ve Dvoře Králové nad Labem internetový přenos z pavilonu okapi. Projekt běží ode dneška, a to na adrese www.rozhlas.cz/mla­depralesa. Mládě pralesa monitoruje chování samice Etany před porodem, během něj i následnou péči o mládě a jeho vývoj. Odchov mláděte okapi v zajetí je velmi vzácnou a jedinečnou událostí, řekl Miroslav Bobek, ředitel Českého rozhlasu Online.

CIF24

ČRo Leonardo de facto touto akcí navazuje na svůj předchozí projekt Odhalení, který měl podtitul Tak trochu jiná reality show. Ten sledoval ve výběhu pražské zoologické zahrady život čtyřčlenné rodinky goril nížinných. Projekt Odhalení, kterým rozhlas reagoval na zvýšený zájem o televizní reality show v roce 2005, měl přitáhnout pozornost především k novým digitálním stanicím ČRo.

Okapi žijí v několika málo pralesních oblastech severovýchodní části Demokratické republiky Kongo a jejich počet ve volné přírodě se odhaduje na 10 tisíc jedinců. Ve Dvoře Králové chovají v současnosti tři okapi, dva samce a jednu samici. Co se týká spolupráce s touto ZOO, Český rozhlas navazuje tímto projektem na předchozí úspěšný projekt Mládě milénia, který monitoroval porod vzácné severní formy nosorožce tuponosého. Novinky z pavilonu okapi budou pravidelně publikovány na webových stránkách www.rozhlas.cz/mla­depralesa. Zároveň o nich bude rozhlas informovat ve vysílání ČRo Leonardo.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).