Hlavní navigace

Český rozhlas oponuje RRTV: Zemanovými vulgaritami jsme neporušili náš Kodex

19. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání obdržela velké množství stížností na vulgární vyjadřování prezidenta Miloše Zemana v pořadu Hovory z Lán. Český rozhlas upozornila na porušení zákona.

Odvysíláním pořadu Hovory z Lán, v němž v přímém přenosu na nejposlouchanější stanici veřejnoprávního Českého rozhlasu – Radiožurnálu – zaznělo z úst prezidenta Miloše Zemana několik vulgarit, nedošlo v porušení Kodexu ČRo. Tvrdí to samotný rozhlas, který tak reagoval na výtku Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), k níž doputovalo velké množství stížností od posluchačů Radiožurnálu. Rada si od rozhlasu vyžádala doplňující informace a zvažuje zahájení správního řízení, v němž by mohla padnout i pokuta. Rozhlas už upozornila na porušení zákona.

WT100

K TÉMATU: Vulgarity prezidenta republiky během Hovorů z Lán bude řešit i vysílací rada

„Český rozhlas respektuje rozhodnutí RRTV a požadované informace doplní. Český rozhlas je přesvědčený, že svůj Kodex neporušil. Hovory z Lán chce vysílat i nadále v nezměněném formátu a věří, že se již podobná situace, jaká nastala ve vysílání 2.11., nebude opakovat,“ sdělil mluvčí rozhlasu Jiří Hošna. „Velká“ vysílací rada se Zemanovými vulgaritami ve vysílání ČRo zabývala pouhé dva dny po jejich odvysílání. Tehdy konstatovala, že si nejprve nechá zpracovat analýzu pořadu Hovory z Lán a teprve poté se bude záležitostí zabývat. O dalším postupu měla rozhodnout na zasedání, které proběhlo tento týden.

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).