Hlavní navigace

Český rozhlas zahájil testy digitální Reginy, odstartuje v listopadu

13. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Start ČRo Regina v digitálním multiplexu souvisí se vstupem Rádia Plus do pásma VKV, který proběhne 2. listopadu. Analogová Regina v hlavním městě ustoupí právě „Plusku“.

Český rozhlas zahájil testy svého nového digitálního okruhu „ČRo Regina DAB Praha“. Programová pozice „CRo-Regina Test“ se objevila v digitálním multiplexu DAB+ fungujícím na kanálu 12C z pražského vysílače Žižkov. Vysílání se podle pozorování redakce DigiZone.cz skládá z vysílání klasické analogové Reginy, doplněné je navíc o speciální jingl, který informuje o tom, že posluchači budou moci digitální okruh naladit od 2. listopadu. Stejně jako ostatní stanice, i digitální Regina má vyhrazený datový tok 96 kb/s.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Z pražské Reginy bude digitální stanice, ustoupí Českému rozhlasu Plus

Start Českého rozhlasu Regina v digitálním multiplexu souvisí se vstupem Českého rozhlasu Plus do pásma VKV, který taktéž proběhne 2. listopadu. Analogová Regina v hlavním městě ustoupí právě ČRo Plus, který bude využívat žižkovský kmitočet 92,6 MHz. V souvislosti s těmito změnami proběhnou úpravy vysílacího schématu i na Českém rozhlase Region, což je původně okruh učený pouze Středočechům. Region od srpna zprostředkuje posluchačům také to nejzajímavější z vysílání stanice ČRo Regina DAB Praha.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).