Hlavní navigace

Český rozhlas zve na folkový festival do Českého Krumlova

3. 7. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: EBU
Přes dvacet kapel z různých koutů Evropy a jedna z Jižní Koreje představí, jak lze moderním přístupem aktualizovat pestrou tradiční hudbu.

Ve dnech 19.–22. července se v prostorách Zámecké jízdárny v Českém Krumlově uskuteční 38. Euroradio Folk Festival. Festival pořádá Český rozhlas za podpory Ministerstva kultury České republiky, Jihočeského kraje a města Český Krumlov. 

Záznamy koncertů zazní na řadě evropských rozhlasových stanic a zahajovací koncert živě přinese Český rozhlas Vltava. Hudební produkce se budou odehrávat na dvou pódiích v prostorách českokrumlovského zámku. Ve venkovních prostorách Respiria a v interiérech Zámecké jízdárny se představí na sto hudebníků z celého světa. 

MMF24

Posluchači se v rámci festivalu mohou těšit na různorodé přístupy a zvuky, od akustické klasiky k překvapivým spojením a fúzím. Hudebníci využívají kantely, kobzy, housle, akordeony nebo balalajky a slyšet budou i bicí a elektrické hudební nástroje, říká hudební dramaturg Aleš Opekar. Na festivalu vystoupí například česká kapela Ponk, norští Kjorstad Brothers, španělská skupina La Banda Morisca, rakouští Federspiel, Katarína Máliková ze Slovenska nebo estonské duo Puuluup.

Od svých počátků v roce 1980 poskytl Eurorádio Folk Festival více než dvěma tisícovkám zpěváků a instrumentalistů nebývalou příležitost předvést obrovské množství nově oživené tradiční hudby Evropy i jiných kontinentů a navázat kontakt s ostatními hudebníky. Celý program a informace o účinkujících najdete na webu rozhlasu. Vstup na akci je zdarma.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).