Hlavní navigace

Český „Sex ve městě“ na ČT 1 neuspěl. Seriál Ententýky skončí první řadou

22. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po Obchoďáku zmizí z českých obrazovek další televizní dílo, seriál Ententýky. Producent Pavel Anděl agentuře ČTK dokonce potvrdil, že už byl zbourán jeho ateliér.

Ač si Česká televize původně slibovala, že nový seriál Ententýky přiláká k obrazovkám dostatečné množství diváků, nakonec se tak nestane a s první řadou jeho natáčení skončí. Od České televize jsem dostal písemné vyjádření, že další řada seriálu Ententýky se nebude natáčet, uvedl dnes pro agenturu ČTK jeho producent Pavel Anděl. Ententýky by teoreticky mohl Anděl ještě nabídnout například některé komerční televizi, jeho ateliér už je ale zbouraný.

MINULÝ TÝDEN: Gympl a Cesty domů ve středu s vyrovnanou sledovaností, Barrandov nad průměrem

Seriál Ententýky je na obrazovce zatím několik týdnů, ale Česká televize už ho musela kvůli nízké sledovanosti přesunout do pozdějšího vysílacího času, což však nepomohlo, protože nadále vykazuje podprůměrných čísel. Například minulý týden měla podzimní novinka České televize pouze 340 tisíc diváků. Tohoto neúspěchu naopak využila ve svůj prospěch plnoformátová televize Barrandov, která se pochlubila, že se jí podařilo porazit právě vlajkový kanál veřejnoprávního média.

WT100

K TÉMATU: Ve středu večer jsme byli sledovanější než ČT 1, pochlubilo se nové vedení TV Barrandov

Stejný krok jako Česká televize nedávno oznámila i komerční skupina Prima. Ta po první řadě nebude pokračovat v natáčení seriálu Obchoďák. Její generální ředitel Marek Singer dokonce při této příležitosti přiznal, že podzim je z pohledu novinek pro tuto skupinu neúspěšný. Diváci prostě tento podzim dali přednost svým oblíbeným seriálovým hrdinům v oblíbených časech a novinky bez výjimky propadly, konstatoval Singer. Obchoďák byl podle slov programového ředitele Petra Vladyky nejdražší investicí seriálové tvorby v historii televize.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).