Hlavní navigace

Chajda pro iDNES: Na VyVolených jsme neprodělali

12. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 11. 2007

Server iDNES dnes přinesl rozhovor s výkonným ředitelem televize Prima Petrem Chajdou. Ten v něm prozradil, že v budoucnu nevylučuje na obrazovce komerční dvojky další seriál. Letiště splnilo, co jsme od něj čekali, je potřeba jít dál. Ve hře je detektivka, dále sitkom, jenž u nás nemá autorskou tradici, a potom příběhy na pomezí vztahů a zajímavých prostředí, jako jsou hotel, dostihy atd., uvedl Chajda.

Ideální televizní trh v Česku je podle Chajdy takový, kdy na něm působilo pět vyprofilovaných kanálů na jednotlivé věkové skupiny. S tím souvisela i další otázka ohledně programového schématu. V té výkonný ředitel Primy odpověděl, že divák bere zpravodajství jako osobní dárek. K televizi, která vysílá zpravodajství, má užší vztah než ke specializovaným kanálům bez zpráv, řekl Chajda.

ebf - partner 1

Výkonný ředitel Primy nicméně odmítl potvrdit, že do 1. zpráv nastoupí bývalý „novácký“ zprávař Pavel Zuna. V této hlavní relaci Primy by mohlo dojít ale také k dalším změnám, jako je např. posun na dřívější, nebo pozdější dobu. Nevylučuji to, ale to může přijít až s novou podobou našich zpráv. Nejdříve musejí vypadat jinak. Uvidíme příští rok, dodal.

Petr Chajda také odmítl, že by pro televizi byla neúspěchem poslední série reality show VyVolení. Třetí řada splnila svou historickou úlohu, díky ní má Prima větší zastoupení v mladších diváckých skupinách. Neprodělali jsme na nich, zakončil rozhovor Chajda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).