Hlavní navigace

Chcete rychlejší Gmail? Přejděte na Firefox nebo Google Chrome

22. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google se pustil do boje s Internet Explorer další cestou. Uživatelé prohlížeče Microsoftu, kteří používají freemailovou službu Gmail, nyní v jejich webovém rozhraní vidí v horní liště zvýrazněný odkaz Get faster Gmail (screenshot). Ten vede na stránku technické podpory, kde je doporučován přechod na prohlížeč Google Chrome nebo Mozilla Firefox. Dlužno podotknout, že v obou prohlížečích je Google přednastaveným vyhledávačem, na rozdíl od Internet Exploreru, kde je naopak přednastaven…

Google se pustil do boje s Internet Explorer další cestou. Uživatelé prohlížeče Microsoftu, kteří používají freemailovou službu Gmail, nyní v jejich webovém rozhraní vidí v horní liště zvýrazněný odkaz Get faster Gmail (screenshot). Ten vede na stránku technické podpory, kde je doporučován přechod na prohlížeč Google Chrome nebo Mozilla Firefox. Dlužno podotknout, že v obou prohlížečích je Google přednastaveným vyhledávačem, na rozdíl od Internet Exploreru, kde je naopak přednastaven konkurenční Windows Live Search od Microsoftu.

Faktem však je, že Firefox 3 a Google Chrome mají výrazně rychlejší zpracování JavaScriptu než Internet Explorer 7. Nicméně Firefox 2 je taky v tomto ohledu pomalejší a žádné upozornění se jeho uživatelům nezobrazuje, takže rychlost zřejmě nebude tím jediným důvodem, proč Google podsouvá uživatelům Gmailu změnu prohlížeče. Poněkud nepříjemné může být, že zmíněného odkazu se v rozhraní Gmailu nezbavíte ani kliknutím na něj. (upozornil Karel J. – děkujeme za tip)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).