Hlavní navigace

Chromecast od Googlu bude podporovat i videoportál HBO GO

11. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Přístup k portálu mají letos konečně nabídnout i velcí hráči, kromě Skylinku tedy i služba O2TV nebo digitální kabelovka společnosti UPC Česká republika.

Videoportál HBO GO bude dostupný také pro majitele „klíčenky“ Google Gromecast. Promo video související s tímto krokem představilo americké HBO na svém oficiálním YouTube kanálu. V USA už například Chromecast podporuje také portály Netflix a Hulu Plus. Ty však v České republice alespoň prozatím nepůsobí. Zařízení je de facto minipočítačem, který připomíná USB tuner. Připojujete ho však nikoliv pomocí tohoto rozhraní ke svému televizoru, ale pomocí HDMI portu. Jak nedávno upozornil například internetový publicista Daniel Dočekal, Google vyšel vstříc vývojářům a uvolnil pro všechny programovací kód na tuto „kouzelnou klíčenku“.

K TÉMATU: HBO GO chystá řadu novinek, v jednání jsou mimo jiné operátoři Telefónica i UPC

Tipy C

Zástupci českého HBO na nedávném setkání s novináři uvedli, že i jedním z cílů v souvislosti s HBO GO pro letošní rok je jeho rozšíření i na další zařízení, mimo jiné konzole Playstation. Portál je doplňkovou službou pro předplatitelé klasického HBO. Podmínkou však je, aby provozovatel stanice měl dohodu s daným kabelovým, IPTV nebo satelitním operátorem. HBO GO už proniklo z velkých hráčů ke Skylinku, objevit se má i jako doplněk k O2TV od Telefóniky a v jednání je i zařazení do nabídky společnosti UPC Česká republika. V databázi videoportálu je okolo patnácti set hodin obsahu včetně filmů, seriálů a dokumentů.

AKTUALIZOVÁNO VE STŘEDU, 7:54: Americké HBO po zveřejnění videa v této aktualitě, příspěvek na svém profilu nastavilo jako soukromý.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).