Hlavní navigace

Čína vyvinula vlastní Smart TV, chytré televizory značky Changhong

17. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
17. 1. 2012

Vůbec první vlastní operační systém Xuanyuan TVOS pro Smart TV, chytré televizory značky Changhong, vyvinula Čína. Diváci jeho prostřednictvím mohou ovládat televizor pomocí gest. Firma, která provozuje velký závod na výrobu televizních přijímačů ve středočeském Nymburku, novinku představila na veletrhu CES 2012 a americkém Las Vegas.

K TÉMATU: Čínský Changhong začal v létě v Česku vyrábět 3D televizory

Xuanyuan systém je jakýmsi pokusem o integraci telekomunikací, televizních sítí a internetu. Je kompatibilní s populárním operačním systémem Android, přiblížil softwarový odborník vývojového centra společnosti Changhong Zhan Huayi. Divák tak prakticky bude moci na svém televizoru dělat veškeré úkony, na který je zvyklý při používání internetu na počítači, notebooku, tabletu nebo chytrém mobilním telefonu.

ČTĚTE TAKÉ: Changhong vyrábí v Nymburce levné televizory se satelitním tunerem

ebf - partner 1

Na čínském trhu je nyní k dostání zhruba šedesát druhů chytrých televizorů, z nichž asi třicet procent tvoří přijímače značky Changhong. V loňském roce firma představila dvacet chytrých 3D televizorů propojitelných s mobily a tablety, které používají operační systém Android.

První chytrý televizor od čínské společnosti Changhong (Foto: english.sina.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).