Hlavní navigace

Čínský Changhong začne letos v létě v Česku vyrábět 3D televizory

3. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
3. 6. 2011

Nymburská továrna na televizory čínské společnosti Changhong začne ještě v letošním roce produkovat 3D televizory pro evropský trh. První modely by měly přijít do obchodů již letos v září, informovaly Hospodářské noviny, kterým to potvrdil ředitel továrny Jung-pching Lien. Changhong navíc plánuje rozšířit závod v Nymburce ze současných 40 tisíc až na 100 tisíc metrů čtverečních. Už nyní továrna meziročně zvyšuje produkci LCD a plazmových televizorů o 15 procent.

K TÉMATU: Panasonic začal v Plzni vyrábět 3D televizory. Pro celou Evropu

cif 24 - early cena - média

Changhong chce posílit svoji pozici i na trhu s klasickými LCD televizory a plazmami. Firma je nyní osmým největším prodejcem televizorů v Evropě, patří jí jedno procento kontinentálního trhu. U LCD televizorů však plánuje v letošním roce zvýšit podíl na půldruhého procenta a do roku 2014 až na pět procent. Lídrem v prodeji LCD televizorů je korejská společnost Samsung.

Výrazně optimističtější plány má Changhong u plazmových televizorů. V tomto segmentu firmě zatím patří dvě procenta evropského trhu, do tří let by jich ale chtěla mít 15. To by znamenalo druhé místo za japonským konkurentem Panasonic, který na evropský trh dodává ze své plzeňské továrny, konstatují Hospodářské noviny. Changhong je největší čínskou investicí v Česku, firmu stál vznik a provoz nymburské továrny 150 milionů dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).