Hlavní navigace

Čínský zpravodajský kanál CCTV 9 v novém i pro Česko

26. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
26. 4. 2010

Čínský zpravodajský kanál státní televize CCTV 9, který je dostupný také u některých operátorů v České republice, se dnes představil divákům ve zcela novém hávu. Došlo mimo jiné také ke změně názvu. Stanice nyní vystupuje jako CCTV News a lépe tak vystihuje své zaměření. China Central Television (CCTV) provozuje také speciální programy pro Rusko nebo arabský svět.

CCTV News je devátým okruhem státní televize, která se orientuje především na dění v Číně, rozebírá a komentuje tamní události a slouží především k šíření propagandy a snaží se divákům region zprostředkovat v dobrém světle. Vzorem tohoto kanálu je americká zpravodajská stanice CNN, což je patrné z vizuálu i názvu některých relací – News Update, News Hour, China 24, Asia Today a další. Program je v současné době dostupný prostřednictvím satelitu ve více než 100 zemích a dostane se k němu přes 85 milionů diváků.


Ukázka z vysílání zpravodajského kanálu čínské státní televize. (Foto: autor)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).