Hlavní navigace

Cisco kupuje český startup Cognitive Security na odhalování hrozeb v sítích

30. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Firma Cognitive Security s Ciscem spolupracuje už od své účasti v projektu CzechAccelerator. Zabývá se odhalováním útoků za pomocí postupů z oblasti umělé inteligence.

Další česká bezpečnostní firma slaví úspěch na mezinárodním poli. Startup Cognitive Security se stane součástí bezpečnostní divize firmy Cisco. Akvizici oznámil na firemním blogu viceprezident Cisca Hilton Romanski. Detaily transakce, tedy ani částka, za kterou firma český startup kupuje, nejsou známy. Obchod by měl být uzavřen do třetího fiskálního čtvrtletí 2013.

Firma Cognitive Security vznikla v roce 2009, kdy vyrostla z prostředí aplikovaného výzkumu na katedře kybernetiky ČVUT. Zabývá se bezpečností počítačových sítí a odhalováním velmi pokročilých útoků za pomoci postupů z oblasti umělé inteligence. Byla jedním z prvních účastníků programu CzechAccelerator, v jehož rámci vycestovala do amerického Sillicon Valey. Právě tam navázala spolupráci s Ciscem. V roce 2011 firma získala investici z fondu Credo Ventures.

ebf - partner 1

„Mobilní technologie a cloud od základu mění oblast bezpečnosti v IT. Tradiční ochranné postupy už dnes nedokáží uživatele před novými hrozbami účinně chránit. Dnešní hrozby jsou cílenější, složitější a nebezpečnější než kdy předtím. Technologie firmy Cognitive Security dokáží odhalit a identifikovat bezpečnostní anomálie a umožňují Ciscu unikátním způsobem řešit potřeby našich klientů,“ vysvětlil důvody akvizice Romanski.

Cisco v posledních době prochází strategickým přerodem, který znamená hlavně změnu orientace výhradně na firemní zákazníky. Minulý týden tak firma oznámila, že prodává divizi vyrábějící síťová zařízení pro domácnosti (včetně značky Linksys) firmě Belkin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).