Hlavní navigace

Clubcard Kino od Tesca testuje v chytrých televizorech vícekanálový zvuk

3. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Některé naše filmy již více jazykových stop obsahují, nicméně zákazníci mohou tuto novinku využít prozatím pouze na webu,“ sdělil Jan Lakomý, který má videotéku Clubcard Kino na starosti.

Videopůjčovna Clubcard Kino, jejímž provozovatelem je skrze společnost Banaxi potravinový řetězec Tesco, již několik týdnů testuje možnost vysílání s vícekanálovým zvukem na platformě Smart TV, tedy v chytrých televizorech. Filmy by tak byly zákazníkům Tesca dostupné nejen s jedním audio kanálem (převážně v češtině), ale například i v originálním znění. Záměr zařadit do budoucna vícekanálový zvuk, který je k dispozici například v konkurenční službě HBO GO, už provozovatel služby serveru DigiZone.cz potvrdil.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Tesco připravuje rozšíření videopůjčovny o seriály, nabídne i Hannibala

Některé naše filmy již více jazykových stop obsahují, nicméně zákazníci mohou tuto novinku využít prozatím pouze na webu. Jedná se například o filmy Americký sniper, Noční běžec, Zocelovací kůra a další. Přepínání jazykových stop na webu se provádí na spodní liště pod přehrávačem prostřednictvím ikony s vyobrazenými ústy, sdělil naší redakci Jan Lakomý, který má videotéku Clubcard Kino pro zákazníky Tesca na starosti. Před několika dny Banaxi také výrazně navýšila počet filmů v nabídce Banaxi Go, a to z dvou set na rovných pět set.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Tesco zařadilo stovky titulů do svého balíčku Banaxi Go, cenu nezvýšilo

Přepínání jazykových stop řešíme také na Smart TV, nicméně v tomto technologickém prostředí se jedná o náročnější technické a administrativní úpravy, jejichž termín dokončení si netroufnu odhadnout. Abychom mohli nasazovat filmy s více jazykovými stopami, musíme mít samozřejmě takový zdrojový materiál, který nám to umožňuje. Naším cílem je nabídnout zákazníkům co největší množství vícejazyčných snímků, prioritou jsou v současné době filmové novinky, upřesnil Lakomý.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).