Hlavní navigace

CME: Nedomníváme se, že schůzkou s premiérem vytváříme nátlak na politiky

19. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
19. 6. 2007

Americko-bermudská společnost Central European Media Enterprises (CME) potvrdila serveru DigiZone.cz záměr svého šéfa Michaela Garina setkat se ohledně digitalizace s českým premiérem Mirkem Topolánkem (ODS). Okolnosti dotyčné schůzky jsou již dnes na vašem serveru popsány v článku pana Potůčka, napsala DigiZone.cz Romana Tomasova z londýnské kanceláře CME a dodala: Rozhodně se však nedomníváme, že by snaha významného zahraničního investora o setkání s premiérem ČR byla nátlakem na českou politickou reprezentaci. Naopak ji pokládáme za korektní snahu otevřeně komunikovat v době, kdy vláda připravuje novelu zákona zásadně ovlivňující podnikání naší společnosti v ČR.

CME vlastní na českém trhu nejsledovanější televizi Nova i kabelový a satelitní kanál Galaxie sport. Podrobnosti o chystané schůzce zástupců CME s předsedou české vlády ale Romana Tomasova nerozvedla. Konstatovala jen: Jistě pochopíte, že jednostranné komentování termínu či průběhu schůzky by nebylo korektní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).