Hlavní navigace

CNN chce expandovat na Blízký východ

25. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
25. 11. 2008

Americká zpravodajská jednička CNN by ráda expandovala na Blízký východ a chystá již k tomuto kroku přípravy. CNN International plánuje v příštím roce podle zahraničních agentur otevření sídla v Abu Dhabi. Mediální gigant Teda Turnera by zde provozoval také regionální mutaci. Nešlo by však o žádnou novinku. CNN už provozuje např. pobočku v Turecku, jejíž vysílání je možné zachytit také v Česku volně na satelitu z pozice 42 st. vých. Blízkému východu by představila jednička z USA své relace Inside the Middle East a Marketplace Middle East.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Zpravodajská televize CNN chystá tiskovou agenturu

Jak jsme vás nedávno informovali, CNN chystá také vlastní zpravodajskou agenturu. S odvoláním na časopis Editor & Publisher o tom informoval server Týden.cz. Její představení proběhne v prosinci v hlavním sídle CNN v Atlantě. Nová tisková agentura by měla nabídnout zajímavé zprávy pro čtenáře papírových novin i jejich on-line verzí. Podle Týdne zástupci oslovených novin rozšíření nabídky a zesílení konkurence na trhu tiskových agentur vítají.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).