Hlavní navigace

CNN chystá velký nábor, pobočku otevře i v Polsku

15. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 11. 2007

Zpravodajská síť CNN z mediální skupiny Time Warner včera oznámila, že chystá největší expanzi na zahraniční trhy od svého založení roku 1980. Předcházelo tomu ukončení smlouvy s agenturou Reuters Group Plc. Z nejbližších států figuruje v plánech expanze CNN Polsko.

Společnost uvedla, že zvýší počet reportérů ve světě, rozšíří zpravodajské centrum ve Spojených arabských emirátech, vytvoří divizi digitální produkce se sídlem v Londýně a investuje do vlastní podnikové kabelové sítě. Investice budou do deseti milionů dolarů, uvedla CNN.

Počet korespondentů chce CNN zvýšit ze současných 150 o 15 či 16. Zpráva přišla dva měsíce poté, co CNN oznámila, že neobnoví smlouvu na zpravodajství od Reuters a že raději rozšíří své vlastní zdroje informací.

Cílem expanze proto je mít více vlastního zpravodajského materiálu, uvedl ve zprávě ředitel CNN International Tony Maddox. Mít obsah, který vysíláme, publikujeme a poskytujeme filiálkám, a další platformy jsou páteří tohoto podniku, uvedl manažer.

S tím, jak se spotřebitelé čím dál více spoléhají na internet a informace v mobilní technice, se i mediální společnosti snaží mít na internetu více vlastního materiálu a vytvářet vyšší příjmy z internetové reklamy.

BRAND24

Nové zaměstnance chce CNN mít v Hongkongu, Johannesburgu a v Mexiku. Nové aktivity chystá skupina v Afghánistánu, Belgii, Indii, Keni, Malajsii, Nigérii, na Filipínách, v Polsku a ve Vietnamu. Mluvčí společnosti dodal, že změny by se měly uskutečnit začátkem příštího roku, napsaly agentury Reuters a AP.

Zdroj: ČTK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).