Hlavní navigace

Co týden dal: Facebook vydírá firmy. Nebo možná ne?

9. 12. 2012
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Mark Zuckerberk, Facebook
Především je ale Facebook místo pro plýtvání časem. Co dál přinesl týden? Kontaktní čočky coby displej, IFTTT stále užitečnější, Google Apps přece jenom dostupné zdarma, zajímavosti o těch ve věku 18 až 29, absurdní příklad DMCA požadavku a stěžejní patent Apple prohlášený za neplatný.

League of Legends pro player banned for jerkiness je povedená historka. Týká se League of Legends (ano, legendární LOL) a jednoho  hráče, který dostal ban za špatné chování. To už muselo být opravdu něco velmi, velmi, velmi výjimečného. A až budete v čtení o LOL, tak pokračujte sem League of Legends: Changing bad player behavior with neuroscience

DEBATE: FACEBOOK IS BLACKMAILING BRANDS a DEBATE: FACEBOOK IS NOT BLACKMAILING BRANDS je polemika na téma, jestli je nedávná změna podmínek pro firemní stránky vydíráním firem, či nikoliv.

Facebook Needs To Accept That It's Just A Time Waster říká Mark Cuban. Souhlasím s ním, Facebook by skutečně měl pochopit, že slouží hlavně k zabíjení volného času. A přestat se snažit převychovat uživatele tak, aby se z něj stala platforma pro produktivitu. Mark Cuban také velmi nesouhlasí s tím, jakým způsobem Facebook uživatelům filtruje příspěvky od jejich přátel i firem.

How Companies Learn Your Secrets je hodně zajímavé čtení na téma využití dat o chování zákazníků k předpovídání jejich chování.

HARDWARE

Contact Lenses Can Display Your Text Messages zní nakonec jako docela logická věc. Proč nevyužít kontaktní čočku jako displej?

USB Squirming Tentacle prostě musíte mít.

FCC Tells FAA To Allow More Electronic Devices On Planes by mohla být dobrá zpráva pro všechny, co často cestují letadlem. Už samotné FCC chce, aby FAA povolilo použití elektronických zařízení na palubě letadla i v době, kdy je to prozatím zakázáno.

WEBDESIGN, INTERNET

The Internet Isn't Broken; So Why Is The ITU Trying To ‚Fix‘ It? byl jeden z prvních článků vydaných na počátku několikadenního jednání ITU o budoucnosti Internetu. Jak to asi na konci bude vypadat?

How IFTTT is Changing the Way We Do Things on the Web vás poučí o existenci služby s jménem veskrze podivným. IFTTT je nicméně hodně užitečná služba. Jednu vadu ale má, osobně si nikdy nedokážu vzpomenout, jak se vlastně ten její název píše.

Microsoft říká, „Don't get scroogled, try Bing“ a strefuje se do Google. Vadí mu, že Google prodává „pozice“ ve vyhledávání. 

SOFTWARE

Steam’s hardware survey shows Windows 8 outpacing Mac aneb na Steamu je více Windows 8 než MAC počítačů. Jestli to něco podstatného říká? Netuším.

How to Sign-up for Google Apps for Free by se mohlo hodit. Google sice znemožnil nové registrace do Google Apps ve zdarma dostupné podobě, ale přece jenom někde nechal díru.

MARKETING, KOMUNIKACE

Research: Multimedia Press Releases Get 10X Visibility Of Text Only by mohla být dobrá zpráva, tedy to, že „multimediální“ tiskové zprávy mají desetkrát vyšší viditelnost než klasické textové. Otázka je, jak to pochopí píáristi.

Millennials Keep Connected on Ever-More Devices pro ty, kdo mají rádi analýzy, statistiky a sociodemografii. Zde je řeč o lidech ve věku 18–29, tedy skupině, která je extrémně digitální.

Koupili byste si elektromobil od Opelu? 

  

A když už jsme nakousli ty reklamy – další kousek na Microsoft Surface.

A samozřejmě nezapomeneme ani na Nexus 7.

Ale ta další, ta má pointu. 

BEZPEČNOST, SOUKROMÍ, PRÁVO

V Austrálii stále uvažují nad tím, jestli je možné sociální sítě regulovat podobně jako je regulována reklama. Viz Aussies Contemplate Regulating Social Media Content as Ads

DMCA Fun: Movie Studios Issue Takedowns Over Their Authorized Films je hodně zábavný příběh. Filmové studio podalo stížnost v rámci DMCA na sebe sama.

U.S. patent office declares ‚the Steve Jobs patent‘ entirely invalid on non-final basis je poměrně podstatná novinka – jde o jeden z nejpodstatnějších patentů, na kterém mimo jiné pohořel i Samsung. A Apple ho používá i proti Motorole.

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Microsoft Opens the Beta Version of Socl to Everyone by mohla být dobrá zpráva,  kdyby Microsoft se sociální sítí přišel před několika lety. Do „beta“ podoby se Socl dostala v květnu tohoto roku.

Does God Retweet? reaguje na výskyt církevních hlav na Twitteru – @pontiflex, @dalailama, @joelosteen a @revrunwisdom například.

Anatomy Of The „McAfee 30-Day Trial“ Twitter Joke pátrá po původu vtipu „McAfee arrested. Trial to last 30 days?“. Ale také se tak trochu věnuje tomu, že lidé si na Twitteru ochotně přivlastňují cizí věci. Místo stisknutí Retweet.

Local Newspaper Uses Pinterest to Find Wanted Criminals je příběh originálního využití Pinterestu. V Čechách by to samozřejmě velmi rychle narazilo.

MOBILNÍ APLIKACE

Do Publishers Still Need Native Apps? je důležitá otázka. Pokládal si ji panel a nabízí zajímavé pohledy a zkušenosti.

STARTUPY A EKONOMIKA

Facebook And Microsoft Reported To Be In Talks Over Ad-Serve Product Atlas Solutions je zajímavá věc – tedy hlavně to, že by Facebook koupil od Microsoftu inzertní síť. Řeč je o Microsoft Atlas Solutions, která vznikla z původní společnosti aQuantive, kterou Microsoft koupil v roce 2007 za 6 miliard dolarů. Ty nakonec také odepsal a koupě k ničemu použitelnému nevedla.

INFOGRAFIKA

Máte rádi Pandy? Infographic: The New Face of Search Engine Optimization

SEO’s Future Brighter then You Think je o skvělé  budoucnosti, která čeká SEO.

ebf - partner 1

E-KNIHY

Can E-Books and Libraries Coexist? se ptá na poměrně podstatnou věc, zda mohou knihovny a e-knihy existovat společně. Opravdu to není zdaleka tak triviální, jak by to mohlo vypadat.

Co se (většinou) nedostalo do článků a stojí z právě uplynulého týdne za pozornost. Mohlo by se hodit, mohlo by zaujmout, možná to prostě jenom nějak tak uniklo v záplavě stovek článků a zpráv, které se uplynulém týdnu objevily. Ručně tříděné ze stovek zdrojů a tisíců přečtených zpráv. V drtivé většina zahraničních. Vzniká průběžně celý týden. Pokud chcete seriál sledovat, má vlastní štítek v podobě #TYDEN

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).