Hlavní navigace

Co týden dal: Přichází éra phabletů, splaskla bublina 3D televizí a Windows RT už má jailbreak

13. 1. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

Wikipedia ztrácí editory, budoucnost her je biometrická a Kingston uvedl 1TB USB disk. Co ještě přináší #TYDEN? Skvělé londýnské Doodle nebo deset nejprodávanějších her roku 2012. Facebook opravil bezpečnostní chybu, Yahoo ji pro změnu má stále a Anonymous chtějí DDoS jako legální formu protestu.

A Short Pixar Film's Unusual Pedigree je povídání o prvním pokusu Pixaru o fotorealistický film. Samozřejmě krátký, šestiminutový.

Wikipedia Is Losing Editors, But Why? si všímá Wikipedie a říká pár zajímavých věcí. Třeba to, že po deseti letech existence je už málo příležitostí na vytváření nových článků.

Exclusive interview: Valve's Gabe Newell on Steam Box, biometrics, and the future of gaming pro ty z vás, kdo mají v oblibě hry. Ale možná pro každého, Gabe Newell je přece jenom někdo, koho se vyplatí si poslechnout.

A když už je řeč o budoucnosti a vývoji? Tak čtěte It's official: 3D is dead. Prostě 3D televize jsou „out“.

Why Everyone Suddenly Loves The Phablet je dobrá otázka. Phablet je kříženec telefonu a tabletu (phone and tablet, proto phablet). A prý je to trend, prý je to budoucnost. Nebo taky možná vůbec ne.

Ben Horowitz: „There are extremely positive things going on, but the way we live and interact with each other is definitely changing in ways that we don’t understand.

HARDWARE

Kdy jste naposledy použili floppy disk? Viz For a Glimpse Of The Future, Try To Read A 3.5-Inch Floppy Disk

Sony Waterproof Walkman Lets Swimmers Listen to Music Underwater zní docela zábavně. Poslouchat walkman pod vodou? Proč ne.

Kingston Introduces „World's First“ 1TB USB 3.0 Flash Drive zní taky dobře. Jedno terra na klíčence.

A ještě jednou hardware: With Fitbit Flex You Never Stop Monitoring Your Fitness aneb bez informačních technologií si dnes už ani nezaběháte.

Brain-Controlled Puzzlebox Orbit Helicopter Makes Waves at CES je něco pro hračičky. Mozkovými vlnami ovládaná helikoptéra!

A co tenhle kousek hardwaru, berete?  

WEBDESIGN, INTERNET

Neither Graphics Nor Fonts! Icons In Pure CSS3 with One-Div.com by se vám mohlo  hodit. Ikonky v CSS.

London Underground Turns 150, Google Doodles It aneb jedno velmi povedené Google Doodle. Londýnská podzemka.

Wikipedia Takes On Travel Industry With Wikivoyage značí, že Jimmy Wales se snaží uchytit v poněkud zaplněném trhu s cestováním.

Rhapsody to launch music subscriptions in 16 European countries this spring by byla skvělá zpráva, článek ale konkrétní země neuvádí. A je stejně tak dobře možné, že Rhapsody prostě mlží.

SOFTWARE

Máte rádi Minecraft? Možná se vám bude líbit The recreation of the Earth 1:1500 scale. Ano, Země v měřítku 1:1500.

Chcete vidět historii Windows od verze 1.0? Tak mrkejte. 

The 10 best-selling games of 2012 aneb deset nejprodávanějších her v roce 2012 podle NPD Group. A jako přídavek se mrkněte na trailer pro plánovanou cyberpunkovou hru.

Windows RT Jailbreak Tool available, makes running unsigned apps a breeze je rozhodně dobrá zpráva. Zejména proto, že umožňuje na Windows RT spouštět cokoliv z dostupného Open Source.

BEZPEČNOST, SOUKROMÍ, PRÁVO

Další typický případ phishingu (rhybaření) se týká Facebooku. Z uživatelů dostane leccos, včetně jména, hesla a čísla kreditní karty. Viz Don't Fall for This ‚Faceboourk‘ Phishing Scam a WARNING: Check URLs Before Entering Login Information; Facebook Is Not Faceboourk.

ENISA, Europe’s Cyber Security Agency, Says Drive-By Exploits Are The Biggest Threat Today, Spam On The Decline shrnuje aktuální bezpečnostní hrozby a zmiňuje ustupující roli spamu.

Facebook Fixes Password Bug by mohla být dobrá zpráva – došlo k opravě chyby, která umožňovala získat přístup k cizímu účtu. Což nakonec ani moc nepřekvapí, je jenom otázka času, kdy se objeví něco podobného.

Kdo doplatí na „třikrát a dost“? Paradoxně nikoliv jeden člověk, ale zpravidla celá domácnost. Viz Study Shows Educational And Social Harm ‚Three Strikes‘ Punishment Would Cause Young People

That Yahoo Mail Vulnerability? Not Really Fixed. aneb stále je  možné aby vám někdo ukradl účet v Yahoo.

Anonymous chtějí dosáhnout toho, aby DDoS útok byl „legální“ formou protestu. Viz Anonymous seeks to make DDoS attacks a legal form of protest.

SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Nová podoba TIMELINE se objevila na Novém Zélandu – Facbeook tuto zemi používá jako místo pro uvádění novinek. A podstatné na nové TIMELINE je co? No že do věčných lovišť odchází nesmyslný dvousloupcový systém. Viz #Facebook Timeline Redesign Rolls Out in New Zealand

Facebook Charging $100 to Message Mark Zuckerberg možná nebudete moci vyzkoušet, alespoň po mě Facebook sto dolarů za zprávu Markovi nechtěl. Ale popravdě, proč bych mu měl psát zprávu? Stejně to za něj vyřizuje nějaký robotický tým.

REKLAMA A MARKETING

Even Amid Scandal, People Will Defend Their Favorite Brands by mohlo být zajímavé v době krizové komunikace. Prostě i v době skandálů lidé budou bránit svou oblíbenou značku.

MOBILNÍ APLIKACE

App Store reaches 40 billion downloads je vcelku jasné. 40 miliard stažení aplikací z App Store.

Report: ZTE to bring Firefox OS to Europe zní velmi zajímavě. ZTE by mělo přivést do Evropy mobilní telefony (a možná i tablety) s Firefox OS.

Beta Channel Arrives for Android Phones and Tablets je dobrá zpráva pro tablety a telefon s 4.0+ Androidy – přístup k beta verzi Chrome.

STARTUPY A EKONOMIKA

In Apple’s War on Taxes, Surrender Costs $28 Billion je zajímavé čtení na téma toho, jak se americké společnosti vyhýbají placení daní.

Ten stats to show we’re entering the post PC age se na velmi konkrétních číslech pokouší ukázat, že jsme opravdu v době „po“ osobních počítačích.

Report: Digital Advertising Broke $100 Billion in 2012 říká něco o tom, že internetová (digitální) inzerce roste a prolomila hranici 100 miliard dolarů. A to není málo.

Že by konečně dobrá zpráva pro Nokii? Nokia Q4 mobile phone sales ‚exceeded expectations‘

Amazon’s New Deal: Buy a CD and Get the Digital Album for Free zní jako velmi dobrý nápad.

BRAND24

INFOGRAFIKA

Infographic: How Email Integrates Multi-Channel Marketing

Co se (většinou) nedostalo do článků a stojí z právě uplynulého týdne za pozornost. Mohlo by se hodit, mohlo by zaujmout, možná to prostě jenom nějak tak uniklo v záplavě stovek článků a zpráv, které se uplynulém týdnu objevily. Ručně tříděné ze stovek zdrojů a tisíců přečtených zpráv. V drtivé většina zahraničních. Vzniká průběžně celý týden. Pokud chcete seriál sledovat, má vlastní štítek v podobě #TYDEN

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).