Hlavní navigace

Co uživatelé portálu Seznam.cz loni nejvíce vyhledávali?

19. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Portál Seznam.cz, jehož vyhledávač stále jasně vládne českému trhu, zveřejnil přehled toho, co jeho uživatelé loni nejvíce hledali. Nejhledanější celebritou mezi muži se stal zpěvák Michael Jackson, druhé místo obsadil herec Patrick Swayze. Prvního českého zástupce najdeme až na třetím místě – je jím Karel Gott. Slavným ženám loni ve statistikách vyhledávače Seznam.cz vévodila Aneta Galisová, účastnice soutěže Československá SuperStar. I další medailové pozice obsadily zpěvačky: druhá skončila…

Portál Seznam.cz, jehož vyhledávač stále jasně vládne českému trhu, zveřejnil přehled toho, co jeho uživatelé loni nejvíce hledali. Nejhledanější celebritou mezi muži se stal zpěvák Michael Jackson, druhé místo obsadil herec Patrick Swayze. Prvního českého zástupce najdeme až na třetím místě – je jím Karel Gott. Slavným ženám loni ve statistikách vyhledávače Seznam.cz vévodila Aneta Galisová, účastnice soutěže Československá SuperStar. I další medailové pozice obsadily zpěvačky: druhá skončila Lady Gaga a třetí Ewa Farna. Hudebním skupinám vévodí Kabát. Nejvyhledanějším televizním pořadem se stala pěvecká soutěž Superstar, druhé místo obsadil seriál Simpsonovi následovaný filmem a seriálem Hannah Montana na třetím místě.

Desítka nejčastěji hledaných měst vypadá takto: Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Olomouc, Liberec, Pardubice, Zlín, Hradec Králové a Jihlava. Desítka nejčastěji hledaných států pak vypadá následovně: Chorvatsko, Egypt, Slovensko, Itálie, Řecko, USA, Rakousko, Turecko, Německo a Bulharsko. Mezi úřady a institucemi byl loni nejvyhledávanější Úřad práce. Sportům dle očekávání vévodí fotbal a hokej, ovšem v závěsu se drží také rally, airsoft nebo snowboard. Mezi zvířaty dominuje pes, druhý je kůň a třetí je kočka. Mezi počítačovými programy vypadá nejvyhledávanější pětka takto: ICQ, Skype, Nero, Firefox a MS Office. Nová Windows 7 skončila až na osmém místě, starší Windows Vista byla o jednu příčku hledanější. Další zajímavé statisticky nabízí PR blog portálu Seznam.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).