Hlavní navigace

Názor k článku Co všechno si chcete platit v ceně české domény od spider - Počátek této nesmyslné diskuze je již v blábolech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2008 13:58

    spider (neregistrovaný)
    Počátek této nesmyslné diskuze je již v blábolech o jakémsi monopolu. Protože ten skutečný "monopol" se jmenuje ICANN a český zaprděný člověk s tím neudělá proste nic, i když bude sebevíc na Lupě křičet. Ale on si možná uvědomuje, že v zahraničí by jej všichni poslali do prdele, tak si vyskakuje jinde. Dále již je tak jako tak hiearchie subjektů, co si může vzájemně konkurovat. Nic nikoho nenutí využívat služby zrovna od CZNIC, to je fakt, který si odmítáte připustit. I na našem lokálním trhu jde registrovat celá řada domén, zákazník má na výběr, není nikým nucen registrovat pod .cz (ani tím ICANNem). Stejně, jako nikdo není nucen kupovat auta z Mladé Boleslavi.

    Když už jsou zmíněny ty obecné zásady, laskavě se rozhlédněte kolem sebe, dále za hranice a srovnejte působení CZNICu s organizacemi jemu podobnými. Obecné zásady se nevytváří ze subjektivních pocitů ukřičených diskutérů na nějakém webu, nedejbože z osobních pocitů jednotlivce. Dobrým odrazovým můstkem pro tvorbu obecných zásad je například srovnání a nalezení nějakého průniku, nějaké obecné praxe. V čem CZNIC vybočuje ve srovnání s organizacemi jemu podobnými?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).