Hlavní navigace

Country no.1 po celý den pro kabelové operátory? Až odstartuje na satelitu

17. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Z našeho pohledu je Country no.1 i TV Písnička jeden kanál od jednoho dodavatele. Nejedná se tedy o rozdělení programů z naší strany,“ sdělil naši redakci mluvčí operátora UPC ČR David Frodl.

V sobotu 13. prosince odstartovala v nabídce pozemní digitální televize nová stanice TV Písnička. Program byl zařazen do multiplexu 4, kde sdílí v době od sedmé hodiny ranní do sedmé hodiny večerní pozici s Country no.1. Stejná situace je i v kabelovýchIPTV rozvodech, ač to původně vypadalo, že v placených službách by mělo být zachováno čtyřiadvacetihodinové vysílání country kanálu. Situace by se mohla změnit až poté, co se tento program objeví na satelitu. Tehdy by měli mít operátoři kabelového připojení na výběr, zdali ponechají v nabídce verzi Country no.1/TV Písnička, případně se rozhodnou pro podobu, kterou vidí diváci na družici Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně.

BRAND24

K TÉMATU: Utekl vám start televize Písnička? Podívejte se na první minuty jejího vysílání

Z našeho pohledu je Country no.1 i TV Písnička jeden kanál od jedno dodavatele. Nejedná se tedy o rozdělení programů z naší strany. Předpokládáme, že i nadále přes den poběží TV Písnička a večer Country No.1. Věříme, že tato změna ze strany dodavatele signálu diváky zaujme, sdělil serveru DigiZone.cz David Frodl, tiskový mluvčí největšího kabelového operátora u nás, společnosti UPC Česká republika. Firma taktéž připravuje změnu elektronického programového průvodce (EPG) tak, aby v době TV Písnička byla dodávána data pro tuto stanici a nikoliv sesterský program Country no.1. „Ke změně došlo na poslední chvíli, věříme, že do konce týdne poběží v pořádku,“ doplnil Frodl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).