Hlavní navigace

České Radiokomunikace dnes spustily multiplex 2 z Klínovce

29. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
29. 6. 2009

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ Jáchymovský vysílač Klínovec se dnes v pondělí 29. června stal dalším vysílačem, který šíří pozemní digitální televizní vysílání multiplexu 2. Vysílač bude využívat dočasný kanál 66, po uvolnění kmitočtu přejde na finální kanál 35. Server Digizone.cz o tom informovala mluvčí Českých Radiokomunikací Marie Fianová.

V tomto roce se jedná o čtvrtý spuštěný vysílač pro programy multiplexu 2. Klínovec je důležitá součást naší sítě, a to zejména pro pokrytí členité příhraniční oblasti, řekl Jiří Vykydal, vedoucí útvaru rozvoje a investic Českých Radiokomunikací. K definitivnímu vypnutí analogového vysílání z této lokality by mělo dojít v září 2009 s výjimkou vysílače malého výkonu TV NOVA, který má možnost vysílat až do listopadu 2011, dodal. Vysílač Klínovec se nachází na stejnojmenném nejvyšším vrcholu Krušných hor.

ebf - partner 1

Klínovec, který pokrývá velkou část Ústeckého a Karlovarského kraje tak vysílá digitálně celou nabídku původních analogových programů i v digitální podobě plus nové stanice. Až do 1. srpna příštího roku bude vysílat na dočasném kmitočtu 66. Přechodu na digitální televizní vysílání tak už občanům v dotčených regionech opravdu nic nebrání. Rozhodně jim nedoporučujeme řešit přechod na digitální vysílání až v časové tísni koncem září. Výhody digitální televize mohou plně využívat už teď a v září mít klid, komentoval úpravu vysílače na Klínovci národní koordinátor pro digitální vysílání Zdeněk Duspiva.

Mapka pokrytí multiplexu 2 z vysílače Jáchymov – Klínovec.
Zdroj: České Radiokomunikace

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).