Hlavní navigace

ČRa vyčistí prostor pro velké hráče v multiplexu 3, Sport 5 tu skončí za pár dní

21. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Vzhledem k tomu, že Regionální síť 8 se rozšiřuje v pokrytí Praha a Středočeský kraj a my jsme v multiplexu 3 jen Praha a Středočeský kraj, je zbytečné mít téměř totožné pokrytí 2×,“ uvedl provozovatel stanice.

České Radiokomunikace si v pozemním vysílání „vyčistí“ prostor pro významné hráče televizního trhu. Marek Singer, generální ředitel FTV Prima, již minulý čtvrtek naznačil, že z multiplexu 3 zmizí všechny stanice, které jsou zde šířeny na regionální bázi, tedy Polar, Východočeská televize V1, Jihočeská televize a Sport 5. Plánovaný krok už potvrdili serveru DigiZone.cz i sami provozovatelé těchto programů. Vyhrazená kapacita v multiplexu 3, kde jsou již šířeny kanály Prima love a Prima Zoom, připadne nové stanici Prima Max.

BRAND24

Z ARCHIVU: Sport 5 prozatím neuvažuje o odchodu z multiplexu 3 ve středních Čechách

Vzhledem k tomu, že Regionální síť 8 se rozšiřuje v pokrytí Praha a Středočeský kraj a my jsme v multiplexu 3 jen Praha a Středočeský kraj, je zbytečné mít téměř totožné pokrytí 2×. Přecházíme tedy do RS8 od 1. 11. 2015, uvedla na dotaz našeho čtenáře Petra Marečka asistentka ředitele Sportu 5 Jaroslava Procházková. Zajímavý bude i osud konkurenčního multiplexu 4. V něm odstartuje 15. prosince nová stanice Prima Comedy Central a vejít se do ní má kromě zmiňovaných regionálních stanic i chystaná televize Mňau. Zdali v digitální pozemní síti skončí i Nova Cinema paralelně šířená s multiplexem 2, je otázkou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).