Hlavní navigace

ČRo se ozvalo dalších 50 tisíc domácností kvůli poplatkům

7. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
7. 11. 2008

Rozsáhlou akci proti neplatičům rozhlasových poplatků spustil koncem října veřejnoprávní Český rozhlas. Podle dnes zveřejněných údajů se Českému rozhlasu na základě dopisu, který je informoval o neplacení, ozvalo na 50 tisíc nových domácností. Podařilo se to přitom v rekordní době pouze dvou týdnů. Dopis obsahoval základní informace o zákonné povinnosti platit poplatek 45 Kč měsíčně za držení rozhlasového přijímače v domácnosti, a také zjednodušenou možnost přihlásit se k placení poplatku přes SIPO.

KL24

K TÉMATU: Český rozhlas osloví přes 300 tisíc neplatičů rozhlasových poplatků

Český rozhlas poskytnul všem osloveným osobám možnost rychle se přihlásit k placení rozhlasového poplatku a vyhnout se tak dalším možným právním postupům a sankcím, které zákon umožňuje, řekl dnes při této příležitosti Ondřej Beran, vedoucí Útvaru rozhlasových poplatků Českého rozhlasu. I když zákon ukládá povinnost přihlásit se k placení rozhlasového poplatku do 15 dnů od pořízení rozhlasového přijímače, nejsou tyto oslovené osoby za opožděnou přihlášku dosud penalizovány.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).