Hlavní navigace

CS Link zařadil TV Doma, od pondělí možná i pro české diváky

18. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
18. 12. 2009

Satelitní platforma CS Link zařadila do své nabídky druhý kanál televize Markíza – DOMA. Program je zatím dostupný jen na slovenských přístupových kartách, ale v pondělí by mělo vedení společnosti rozhodnout o tom, zda kanál zpřístupní i pro české diváky ve formě časově omezeného testu. Serveru Digizone.cz to řekl Daniel Klička, ředitel společnosti Media Vision, která provozuje platformu CS Link.

Program TV Doma jsme zatím zpřístupnili pouze pro diváky na Slovensku, nicméně uvažujeme o tom, že bychom uvedli i testovací vysílání pro české diváky. Nicméně o tom, kdy se podobný test objeví a jak dlouho bude trvat, rozhodneme až v pondělí, uvedl Klička.

MMF24

Televize Markíza nakupuje pro svůj druhý kanál vysílací práva jen pro slovenský trh, nicméně je zde předpoklad šíření tohoto programu i na českém trhu. Markíza totiž s Novou nakupuje část vysílacích práv společně pro oba trhy, a je tedy možné, že provozovatelé obou kanálů můžou mít část obsahu zakoupenou i pro Českou republiku.

Markíza zatím o oficiálním šíření svého druhého programu v ČR neuvažuje. Podle neoficiálních informací navíc vyvíjí úsilí, aby se z českého trhu stáhl i její hlavní program, který šíří vybraní kabeloví operátoři.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).