Hlavní navigace

ČT dostala zpět věci zabavené Vojenskou policií, ale ne všechny

16. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
16. 3. 2011

Česká televize už má zpět materiály, které jí byly zabaveny v pátek při razii Vojenské policie na Kavčích horách. Problém je v tom, že jí nebyly vráceny všechny. Právní zástupce ČT Martin Elger uvedl, že chybí sto obrazových a zvukových nosičů reportéra Karla Rožánka, na nichž jsou především záznamy z jeho zahraničních cest. Veřejnoprávní televize je proto připravena obrátit se na Ústavní soud.

ebf - partner 1

K TÉMATU: ČT podala kvůli pátečnímu zásahu Vojenské policie trestní oznámení

Jsme i nadále přesvědčeni, že páteční ozbrojený zákrok v budově zpravodajství odporoval právnímu řádu České republiky. Z tohoto důvodů považujeme zadržování i zbývajících nosičů za nezákonné, konstatoval při této příležitosti Elger. Česká televize se také odradila proti výroku ministra obrany Alexandra Vondry ve včerejších Událostech, který označil informování o této kauze v podstatě jako zmanipulované ČT. ČT se důrazně ohrazuje proti jakýmkoliv náznakům, že by snad manipulovala s informacemi či záběry ze zákroku v budově zpravodajství, uvedl mluvčí televize Ladislav Šticha.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).