Hlavní navigace

Stanice ČT HD s originální zvukovou stopou v CS Linku a Skylinku

3. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
3. 5. 2011

Na satelitní pozici 23,5 stupně východně byla dnes aktivována originální zvuková stopa pro program ČT HD. Přístup k ní tak mají majitelé zákaznických karet CS Link, Skylink a T-Mobile televize. Podle původního plánu mělo k aktivaci dojít již 1. května, ale to se týkalo pouze kanálů ČT 1 a ČT 2. U nich je originální zvuková stopa dostupná pouze u hlavních verzí, virtuální pozice ČT 1 SM a ČT 1 JM ji logicky neobsahují. Jsou opatřeny pouze stereo zvukem.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Dvoukanálový zvuk u ČT 1, ČT 2 a ČT HD v satelitním Skylinku a CS Linku

Originální stopa u všech tří programů se identifikuje jako QAA. U program ČT HD jsou tak k dispozici tři – CZE, CZE (Dolby Digital) a QAA – u ČT 1 čtyři – CZE, CES, CZE (Dolby Digital) a QAA – a u ČT 2 také tři – CZE, CZE a QAA. Kvalita zvuku je ve všech případech u cizojazyčné stopy 192 kbps se vzorkovací frekvencí 48 kHz, mód stereo. Originálně vysílaná audio stopa přinese pochopitelně výhodu těm, kteří u filmů dávají přednost původnímu znění a mohou si k němu případně pustit také skryté titulky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).