Hlavní navigace

ČT natáčí nový seriál ze soudního prostředí, režírují ho Sedláček, Špaček a Sláma

18. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Do hlavní role soudce obsadila Česká televize Davida Švehlíka, jeho otce (taktéž soudce) si zahraje Jiří Bartoška a matku-advokátku Daniela Kolářová. Seriál bude mít třináct částí.

Nový seriál „Život a doba soudce A.K.“ zasazený do soudního prostředí začala natáčet Česká televize. Do role režiséru obsadilo uznávané filmaře Roberta Sedláčka, Radima ŠpačkaBohdana Slámu, mimo jiné držitele ocenění Český lev. V hlavních rolích se představí David Švehlík, Daniela KolářováJiří Bartoška, autorem scénáře je Zdeněk Zapletal. Je jen málo profesí, které jsou denně silněji konfrontovány s rozporuplností lidské povahy, uvedl kreativní producent Jan Lekeš. Téma je podle jeho slov atraktivní také proto, že soudci svým rozhodováním mění každý den osudy lidí a zasahují do jejich životů.

NEPHŘEHLÉDNĚTE: ČT uvolní na iVysílání starší československé seriály, každé pondělí jeden. Začíná dnes

Každý díl z celkem třinácti se bude věnovat vždy jednomu případu v soudní síni. Jde nám o reflexi případů z běžného života, v nichž má každý nárok na svou pravdu a pro tu je schopen všeho, dodal Lekeš. Z konkrétních kauz jmenovala mluvčí České televize Alžběta Plívová například spor umělkyně s bulvárem, o práva na dítě nebo řešení pokusu o násilné vystěhování nájemníka. Sám soudce A.K. je pak introvertním a empatickým čtyřicátníkem, kterého pronásledují osobní traumata. Jeho osudy bude sledovat druhá linie seriálu. Daniela Kolářová hraje v seriálu Švehlíkovu matku a advokátku, Jiří Bartoška otce a také soudce.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize začala natáčet seriál První republika, připravuje ho štáb Vyprávěj

Role justice a osobnost soudce jsou v české společnosti silná a aktuální témata. A Česká televize se snaží moderní seriálovou tvorbou zobrazovat ty části společenského dění, které mají vliv na podobu a charakter naší země, a to jak z hlediska celé společnosti, tak jednotlivce, který je nositelem mnoha rozhodnutí, jež ovlivňují životy jiných. V případě soudce je navíc specifické to, že je nositelem práva a spolutvůrcem etických norem. Život a doba soudce A. K. by tak měl posunout dramatickou tvorbu ČT opět blíž ke standardům světové seriálové produkce, konstatoval programový ředitel veřejnoprávního média Milan Fridrich.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).