Hlavní navigace

Pořady ČT by měly být od 1. ledna ve widgetech televizorů Samsung

9. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
9. 12. 2010

Majitelé televizorů Samsung, které umožňují připojení k internetu a využívání widgetů pro sledování internetových videí na televizní obrazovce, by měli mít od 1. ledna přístup k archivu pořadů České televize. Na tiskové konferenci ČT v Praze na Kavčích horách to dnes řekl výkonný ředitel divize Nových médií ČT Milan Fridrich. Samsung prezentoval sledování služby iVysílání.cz ve svých televizorech už na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně.

K TÉMATU: Samsung představil iVysílání České televize ve svých produktech

Widget existuje reálně od srpna nebo od září, jsou tam ale technické problémy na straně Samsungu, kdy se nedaly soubory dobře přehrát. Jelikož ale nyní přecházíme na nové programy u videa, budou si moci všichni majitelé televizorů Samsung s připojením k internetu od 1. ledna přehrát pořady z iVysílání na své obrazovce, prohlásil Fridrich. ČT podle něj jedná i s dalšími výrobci televizorů.

ČTĚTE TAKÉ: Sportovní kanál ČT 4 zavede od ledna vlastní zprávy, každý den od 17:35

MMF24

Zrovna včera jsme měli na toto téma schůzku s technickým ředitelem Rudolfem Popem a vedoucím projektu digitalizace ČT Pavlem Hanušem. Řešíme otázku, zda se budeme snažit výrobce tlačit k jednotnému využívání formátu HbbTV, nebo půjdeme cestou podpory jednotlivých řešení od jednotlivých výrobců, jako je třeba Net TV od Panasonicu, dodal Fridrich. Z českých televizí zatím nabízí podobnou službu pouze Nova pro televizory značky Samsung.

Pro soukromé televize je ale problém, že toto nelineární vysílání zatím nemá žádný obchodní model. Zatím na tom nelze nic vydělat, podotknul Fridrich.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).