Hlavní navigace

ČT posunula lhůtu pro přihlášky do tendru na operátora multiplexu

23. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
23. 1. 2008

Česká televize prodloužila lhůtu, po kterou se mohou zájemci z řad telekomunikačních operátorů hlásit do tendru na technického provozovatele veřejnoprávního zemského digitálního multiplexu. Původní termín vypršel 10. ledna, ČT jej však posunula o dva týdny. Serveru DigiZone.cz to řekl vedoucí projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš.

ČTĚTE TAKÉ: Veřejnoprávní multiplex: 2008 do Čech, 2009–10 na Moravu

Zájemci o účast v soutěži nám vytýkali, že oficiální inzerát v Hospodářských novinách vyšel pozdě. Proto jsme přikročili k prodloužení lhůty pro podávání přihlášek. Termín jejich vyhodnocení se ale nemění, uvedl Hanuš s tím, že televize tak bude mít na vyhodnocení nabídek méně času, než původně předpokládala.

Tipy C

Na prosincovém setkání s novináři na Kavčích horách Hanuš nastínil, že by ČT chtěla vítěze tendru vybrat do 22. února. Jestliže toto datum není podle šéfa projektu digitalizace ČT ohroženo, otazník visí nad březnovým startem veřejnoprávního multiplexu na Plzeňsku. Návrh Technického plánu přechodu (TPP) od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) totiž v tabulkách u veřejnoprávního multiplexu počítá u Plzně s květnem, a stejný termín přisoudil i Českým Budějovicím.

Tabulky sice vyjadřují nejzazší možné termíny spouštění digitálních vysílačů, samotný start veřejnoprávního multiplexu je ale závislý na schválení celého TPP. Dokument má jít na vládu v březnu a není jisté, zda jej kabinet premiéra Mirka Topolánka schválí okamžitě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).