Hlavní navigace

ČT na přání diváků posunula nová loga programů víc doleva

7. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
7. 9. 2007

Týden po uvedení nové grafické podoby a označení všech svých programů přistoupila Česká televize k mírné úpravě log jednotlivých kanálů. ČT vyhodnotila reakce diváků na nové označování kanálů ČT 1, ČT 2, ČT 24 a ČT 4 Sport a na celkový redesign, který je na obrazovce od 1. září. Od pátku 7. září jsou označení kanálů nově umístěna blíže k levému hornímu rohu obrazovky. Jejich velikost je zmenšena o 15 procent, sdělil mluvčí ČT Martin Krafl.

ebf - partner 1

Změna nebyla okolo desáté hodiny dopoledne patrná na všech programech ČT. Například ČT 4 Sport měla nadále logo v původní velikosti a posunuté příliš na střed obrazovky. Podobně na tom byla zpravodajská ČT 24. Změnou televize podle mluvčího reaguje na mnohé výtky diváků, že nové označení programů je příliš velké a svým umístěním zasahuje do obrazu vysílaného pořadu.

V minulých dnech jsme také upravili na základě diváckých ohlasů informační lištu na zpravodajském kanále ČT 24 v dolní části obrazovky. Jejím zvětšením jsme zlepšili čitelnost informací, které nabízí, dodal Krafl. K úpravě nového loga přistoupila po několika dnech i televize Nova, která od sobotního večera používala pouze spirálu písmena „o“. Ve čtvrtek se ale Nova vrátila k původnímu logu, ovšem bez barev.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).