Hlavní navigace

ČT na webu rekapituluje čtyři roky ředitelování Jiřího Janečka

19. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 7. 2007

Dva roky před vypršením šestiletého mandátu a v době, kdy opoziční parlamentní strany tlačí na jeho odvolání, zveřejnil generální ředitel České televize Jiří Janeček na webu ČT rekapitulaci svého působení ve funkci. Materiál s názvem „Čtyři roky působení managementu pod vedením generálního ředitele Jiřího Janečka“ lze považovat svým způsobem za obhajobu ředitele před vzrůstající kritikou, částečně také za zahájenou „předvolební kampaň“ k volbě nového ředitele ČT, která proběhne přespříští rok.

BRAND24

Janeček se v několika kapitolách věnuje veřejné službě ČT, vývoji počtu přihlášených televizorů a zvýšení počtu plátců koncesionářských poplatků po hromadné akci proti neplatičům, filmové koprodukci, regionálnímu vysílání i vývoji sledovanosti a spokojenosti diváků ČT. Jedna část speciální stránky je zaměřená výhradně na digitalizaci. Janeček v ní informuje o tom, že ČT zahájila přípravy na přechod z analogového na digitální zemské televizní vysílání už v 90. letech minulého století.

Následuje shrnutí, kde všude ČT zahájila od května 2005, kdy začal vysílat zpravodajský digitální kanál ČT 24, zemské digitální vysílání v rámci multiplexu A provozovaného Českými radiokomunikacemi. Letos zahájila ČT také rozhodné kroky v budování čistě veřejnoprávního multiplexu. V rámci přechodu z analogového na digitální pozemní vysílání pamatuje ČT samozřejmě především na diváky, kterým nabízí zdarma srozumitelného rádce pro výběr vhodného digitálního přijímače a pochopení základních pojmů z digitálního vysílání, a to na internetových stránkách www.digict.cz nebo na teletextu ČT 1 strana 650, uzavírá Janeček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).