Hlavní navigace

Česká televize se ohradila vůči kritice svého bývalého šéfa Iva Mathé

26. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
26. 7. 2011

Někdejší generální ředitel České televize Ivo Mathé nemá pravdu, když tvrdí, že redakce zpravodajství ČT nerozebírá výkony moderátorů pořadu Události, komentáře. Časopisu Týden, jenž zveřejnil rozsáhlé interview s Mathém, to napsal editor Událostí, komentářů a pořadu 168 hodin Jan Rozkošný. Bývalý šéf ČT v rozhovoru řekl, že by například moderátorovi Událostí, komentářů Jakubovi Železnému prospělo, kdyby si s ním někdo po vysílání promluvil, „jaké to bylo“.

K TÉMATU: Ivo Mathé: Co se povedlo Janečkovi v ČT? Vyjednat si dobrou smlouvu

Rád bych pozval pana Mathého, aby na poradě třeba bezprostředně po Událostech, komentářích na vlastní oči zjistil, že s moderátory se mluví a průběh pořadu se velmi důkladně a kriticky rozebírá. Vybrat si může kterýkoli všední den. O připravovaném vydání se detailně diskutuje na redakční poradě předem a samozřejmě se podrobně rozebírá i výsledek, napsal Rozkošný redakci Týdne, která dopis otiskla v reakcích čtenářů.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Ivo Mathé: Vedení České televize kvůli ziskům rozprodává cenný archiv

Rozkošnému se také nelíbila Mathého vyjádření o „kampaňovitosti“ a „trošku nováckých reportážích“ v pořadu 168 hodin. Škoda, že pan Mathé místo názorů založených na faktech zvolil paušální kritiku a zvláštní argument typu „já to vím“ bez dalšího vysvětlení, povzdechl si. Značně kritické interview si ale bralo na paškál především odcházejícího šéfa Kavčích hor Jiřího Janečka. Ten na rozhovor oficiálně nijak nereagoval.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).