Hlavní navigace

ČT si registruje název Čtvrtá hvězda pro sitcom od herců z Dejvického divadla

21. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Stejnou ochrannou známku si nechává zapsat i společnost Offside Men, za kterou stojí režisér sitcomu Jan Prušinovský, který za Petra Dvořáka natočil pro Novu seriál Okresní přebor

Produkční tým seriálu Okresní přebor propojený se souborem Dejvického divadla připravuje pro Českou televizi nový sitcom, který ponese název Čtvrtá hvězda. Ochrannou známku tohoto znění si nechala u Úřadu průmyslového vlastnictví registrovat jak sama ČT, tak společnost Offside Men, za kterou stojí režisér Jan Prušinovský. Právě on natočil pro Novu v době ředitelování současného šéfa ČT Petra Dvořáka seriál Okresní přebor a režíruje i nový sitcom. Název sitcomu serveru DigiZone.cz potvrdil programový ředitel ČT Milan Fridrich.

K TÉMATU: Česká televize schválila do výroby mimo jiné dokument o tuningu i dětskou docusoap

Prušinovský má podle obchodního rejstříku ve firmě Offside Men poloviční podíl, druhá polovina patří firmě Evolution Film. Prušinovský je také jedním z jejích jednatelů (druhým je Ondřej Zima, třetinový vlastník Evolution Filmu). Chystaný sitcom pro ČT dosud nesl pracovní název Hotel Meteor. Objevit se v něm mají všichni herci Dejvického divadla, vedle Prušinovského je v nejužším přípravém týmu i Miroslav Krobot a Petr Kolečko.

„Hlavním hrdinou této látky je jeden pražský hotel. Václav Neužil, Martha Issová a Ivan Trojan jsou recepční, Martin Myšička a Lenka Krobotová jsou manažeři hotelu, David Novotný provozní technik, Hynek Čermák taxikář, Jaroslav Plesl a Mirek Krobot jsou kuchaři. Jo a Pavel Šimčík je hluchoněmý zloděj,“ prozradil Prušinovský nedávno v rozhovoru pro web společnosti RWE, sponzora českých filmů.

ČTĚTE TAKÉ: Seriál Okresní přebor na Nově měl být původně filmem pro Českou televizi

Prušinovský není zdaleka jediným tvůrcem, který po nástupu Petra Dvořáka do vedení ČT přešel od Novy k veřejnoprávní televizi. Pro ČT pracuje i někdejší šéf oddělení vývoje nových formátů Novy Radek Bajgar, který nedávno získal třetinový podíl v produkční společnosti Logline, založené někdejším ředitelem výroby Novy Petrem Erbenem. Firma už pro ČT produkovala soutěž Můžeme dál?, která u diváků zcela propadla a nyní pro Kavčí hory natáčí televizní film Neviditelní.

BRAND24

NAPSALI JSME: Nástupce Jany Kasalové v ČT zároveň působí v soukromé produkční společnosti

S firmou Logline byl úzce propojený i současný ředitel vývoje pořadů a programových formátů ČT Jan Maxa, který loni v červnu nahradil odcházející Janu Kasalovou. V té době ale ještě působl právě ve společnosti Logline, která nyní prostřednictvím jeho oddělení nabízí ČT nové formáty. Erben a Bajgar v době, kdy za ředitele Dvořáka působili na Nově, vyprodukovali seriály Ulice, Expozitura, či Dokonalý svět.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).