Hlavní navigace

Čtenáři DigiZone.cz potřebují domů nejčastěji jeden nebo dva set-top-boxy

17. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
17. 8. 2007

Set-top-box jako zařízení pro příjem digitálního vysílání je dnes už běžným spotřebním zbožím, lidé ho ale do domácnosti potřebují v různé míře. Zatímco pračku nebo ledničku máme doma většinou jen jednu, u digitálních přijímačů tomu tak leckdy není. Vzhledem k tomu, že set-top-box potřebuje kvůli přechodu na digitální vysílání každá analogová televize, video nebo DVD rekordér, jejich počet se může v bytě nebo domě vyšplhat i na čtyři a více kusů.

KL24

Čtenáři DigiZone.cz potřebují nebo už mají doma nejčastěji jeden nebo dva digitální přijímače. Na anketní otázku u článku Do tří let nakoupí diváci v Česku statisíce set-top-boxů zvolilo možnost jednoho digitálního přijímače 26 procent hlasujících a o procentní bod více jich vybralo variantu dvou set-top-boxů pro celou domácnost. Tři digitální přijímače si domů žádá podle naší ankety osm procent respondentů. Skoro každý pátý hlasující (17 procent) pak potřebuje do svého bytu nebo domu dokonce čtyři a více set-top-boxů. Proti tomu 22 procent čtenářů odpovědělo, že žádný set-top-box nemají ani nepotřebují. Pravděpodobně jsou už vybaveni televizory a DVD rekordéry se zabudovaným digitálním ladicím obvodem. Ankety se zúčastnilo 143 čtenářů.

Pojem set-top-box je nejčastěji užívaný ve spojitosti se zemským digitálním vysíláním (DVB-T). Stejnojmenné zařízení potřebují nebo už používají ale i diváci dalších digitálních platforem, tedy satelitu (DVB-S), kabelu (DVB-C) nebo televize přes pevnou linku (IPTV).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).