Hlavní navigace

ČTÚ chce zkoordinovat pro ostravský multiplex 3 kanál 39

18. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
18. 4. 2011

Multiplex 3 s programy Public TV, Prima Love a Rádio Proglas bude s největší pravděpodobností vysílat na Ostravsku v první fázi na kanálu 39. Ve své Měsíční monitorovací zprávě to uvádí Český telekomunikační úřad (ČTÚ). V současné době ČTÚ předpokládá, že do doby uvolnění kanálu 48 bude pro digitální vysílání využit kanál 39, jehož technické parametry jsou však v porovnání s kanálem 48 mezinárodní koordinací omezené, konstatuje ČTÚ.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: Na jakém kanálu bude vysílat multiplex 3 na Ostravsku? 48, 39, nebo jiném?

Vysílání na definitivním kanálu 48 není možné, protože televize Prima nesouhlasila s ukončením šíření analogového signálu z ostravských Hošťálkovic ke konci dubna. Vysílat zde bude tedy pravděpodobně až do listopadu letošního roku, což ji umožňuje jízdní řád tuzemské digitalizace – takzvaný Technický plán přechodu (TPP). Jelikož hrozí rušení analogového vysílání v Polsku a kolize se Slováky, předpokládá se vysílání s nižším výkonem. Dosah multiplexu 3 v Moravskos­lezském kraji by tak byl menší než u multiplexů 1 a 2. Síť s komerčními programy Novy, Primy a TV Barrandov má ke konci měsíce učinit přesun na definitivní kanál 37.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).