Hlavní navigace

ČTÚ zrušil aukci vysokorychlostních sítí LTE, ministr Kuba žádá odchod jeho šéfa

11. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pavel Dvořák měl šanci pokračovat i po dubnovém vypršení svého mandátu v čele ČTÚ, ministr průmyslu a obchodu jej ale vládě už nenavrhne

Zrušení ostře sledované aukce na kmitočty pro vysokorychlostní mobilní sítě LTE a nedostatečné vysvětlení ze strany Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) zřejmě zpečetí osud Pavla Dvořáka v čele této instituce. Dvořákovi v dubnu vyprší druhé funkční období předsedy Rady ČTÚ a ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba (ODS) zvažoval, že vládě navrhne, aby v čele regulátora trhu elektronických komunikací pokračoval, nyní je ale podle svých slov rozhodnut Dvořáka nenavrhnout.

KL24

K TÉMATU: Nova, Prima i ČT se obávají rušení digitální televize vysíláním LTE

ČTÚ v pátek zrušil aukci na kmitočty pro LTE s tím, že ceny se šplhaly nesmyslně vysoko. „Včerejší reakce a vysvětlení pana předsedy mě příliš neuspokojily,“ reagoval pro Hospodářské noviny ministr Kuba. „Jsem přesvědčen, že by z tohoto neúspěchu měl pan předseda Dvořák vyvodit jasnou osobní odpovědnost,“ dodal. Pavel Dvořák je nominantem ČSSD, proto se už delší dobu očekávalo, že jej po vypršení současného mandátu vystřídá zástupce některé z koaličních stran.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).