Hlavní navigace

CZ.NIC chce podpořit autory odborných textů a publikací

20. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sdružení CZ.NIC, mimo jiné správce české národní top-level domény .cz, nabízí prostor k publikování odborných textů týkajících se Internetu. Sdružení za tímto účelem minulý rok spustilo projekt Edice CZ.NIC, který má za cíl podpořit pedagogy, studenty i odborníky mimo akademické prostředí ve vydávání odborných textů. Nabídka se týká všech oborů, včetně humanitních; hlavními podmínkami jsou souvislost s tématem internetu a dostatečná odborná úroveň textu, uvádí Vilém Sládek z CZ.NIC na stránkách…

Sdružení CZ.NIC, mimo jiné správce české národní top-level domény .cz, nabízí prostor k publikování odborných textů týkajících se Internetu. Sdružení za tímto účelem minulý rok spustilo projekt Edice CZ.NIC, který má za cíl podpořit pedagogy, studenty i odborníky mimo akademické prostředí ve vydávání odborných textů. Nabídka se týká všech oborů, včetně humanitních; hlavními podmínkami jsou souvislost s tématem internetu a dostatečná odborná úroveň textu, uvádí Vilém Sládek z CZ.NIC na stránkách blogu sdružení.

CZ.NIC v rámci tohoto projektu hodlá pomáhat nejen s vydáním publikací, ale také s jejich rozšiřováním mezi odbornou veřejnost. Publikace jsou vydávány v elektronické i tištěné podobě. Prvním titulem, který v Edici CZ.NIC vyšel, je kniha o IPv6 od Pavla Satrapy z liberecké Technické univerzity. Ta je k dispozici v elektronické podobě zdarma, zájemci si ji ale mohou za poplatek objednat i v klasické papírové podobě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).