Hlavní navigace

Televize Pětka se dočkala v multiplexu 3 programového průvodce EPG

24. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Programový průvodce EPG v multiplexu 3 odpovídá realitě, data v satelitní službě Skylink s ní nekorespondují. EPG by se měl dočkat i východočeský kanál V1.

Týden po svém startu se dočkala nová česká televize Pětka řádného elektronického programového průvodce (EPG) v multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group, kterou stoprocentně vlastní České Radiokomunikace. EPG data byla v pozemním vysílání dostupná už od počátku, ale místo názvu pořadů zde bylo pouze označení stanice a místo anotací informace o novém českém programu. Diváci tak už nyní nemusí pro zjištění vysílacího schématu používat tištěné magazíny nebo internet.

UX DAy - tip 2

Z ARCHIVU: Televize Pětka vysílá v multiplexu 3 čtvrthodinový promo spot na svůj program

Zajímavostí je, že zatímco v rámci pozemního vysílání je programový průvodce nabízen správně, v satelitní službě Skylink, kde je program distribuován v rámci promo vysílání dočasně nekódovaně, nekoresponduje realita s EPG. Zjednodušeně řečeno, programový průvodce na DVB-T a prostřednictvím družice se liší. EPG data slíbila do pozemního vysílání multiplexu 3 zařadit také východočeské televize V1. Diváci se jich zatím ale na vysílačích Ještěd, Černá hora a Krásné nedočkali.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).