Hlavní navigace

Další kabelovka vyřadila Óčko ze základní analogové nabídky

7. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 4. 2008

Nejen UPC, ale i menší pražská kabelová společnost Konsat vyřadila ze základní omezené nabídky analogové kabelové televize hudební kanál Óčko. Od 15. března jej naladí pouze zákazníci Konsatu, kteří si předplácí digitální kabelovou televizi a používají tedy kabelový digitální set-top-box.

BRAND24

Program Óčko je od začátku letošního roku dostupný v naší minimální nabídce – Redukovaná služba (tzv. must carry) – a to v digitálním formátu DVB-C. Vysílání není a nebude kódováno, takže jej každý náš zákazník může přijímat běžným kabelovým set-top-boxem. Tyto přístroje jsou běžně na trhu nebo je lze zakoupit či pronajmout přímo od nás. Analogový přenos Óčka na kanálu C 44 bude ukončen k 15.3.2008, informuje na svých webových stránkách Konsat, který nabízí kabelovou televizi na pražském sídlišti Jižní Město.

UPC vyřadila Óčko ze své analogové nabídky kabelové televize na Nový rok. Koncem února jej vrátila do rozšířené analogové nabídky Klasik, v základní omezené programové nabídce je dostupné ale jenom digitálně. Stejně Konsat, ani UPC digitální vysílání Óčka nekóduje, a tak k jeho příjmu stačí kabelový set-top-box bez karty od UPC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).